Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Zwemlessen

Zeker in een waterrijk land als Nederland is het voor ieder kind belangrijk om te leren zwemmen. Daar heb je je hele leven plezier van!

Inschrijven

Je kunt je kind vanaf 4 jaar bij ons inschrijven voor zwemles. Je kind komt dan op onze wachtlijst. Vanaf het moment dat je kind 5 jaar is, kun je een oproep verwachten. Houd rekening met een wachttijd van gemiddeld een jaar. Let op: Om je kind in te schrijven, heb je een account nodig. Heb je nog geen account? Maak er dan eerst 1 aan.

Lesdagen en -tijden

Wij geven zwemlessen van maandag tot en met zaterdag in verschillende tijdsblokken. Als je je kind aanmeldt, kun je voorkeursdagen en -tijdstippen toevoegen. Soms benaderen wij mensen op de wachtlijst als binnen bepaalde lesgroepen ruimte is.

Kosten

Je betaalt 1x inschrijfgeld van € 25,00. Zodra je kind bij ons start, halen we dit bedrag af van de kosten voor het zwemlespakket. Wij bieden standaard een pakket voor diploma A+B. Hiervan zijn de kosten € 546,50 (2024). Wie wil kan verder voor diploma C. Dit kost € 156,30 (2024).

Zwembadpas en polsbandjes

Kinderen die zwemles volgen, ontvangen van ons een zwembadpas en polsbandjes. Om toegang te krijgen tot het zwembad heb je de zwembadpas nodig. Met de zwembadpas kan je kind tijdens vrij zwemmen gratis komen oefenen. Met een polsbandje zien wij direct op welk niveau een kind zwemt.

Leerlingvolgsysteem (LVS)

Via het leerlingvolgsysteem kun je zelf volgen hoe je kind het doet tijdens de zwemles. Welke onderdelen gaan al goed en met welke kun je zelf misschien nog helpen met oefenen tijdens een oefenuurtje? Ook sturen wij regelmatig berichten via het LVS, bijvoorbeeld over kijklessen, diplomazwemmen of vakanties.

Huisregels

Veel kinderen die naar zwemles komen, hebben nog wel hulp nodig bij aan- en uitkleden. Waar kun je je kind omkleden? En waar wacht je om je kind te brengen en te halen? Je vindt dat en meer in onze huisregels.

Jeugdfonds

Heb je als ouder/verzorger financiële hulp nodig om je kind naar zwemles te kunnen laten gaan? Misschien kom je in aanmerking voor een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Op de website van de gemeente Rijssen-Holten lees je meer over de vergoedingen, voorwaarden en kun je digitaal een aanvraag indienen.

Gedragscode Zwembranche

Wij doen ons uiterste best om de zwemlessen zo goed mogelijk te laten verlopen. In de Gedragscode Zwembadbranche staat hoe een zwemonderwijzer in het vak hoort te staan en wat ouders, bezoekers en collega’s mogen verwachten. Je vindt meer informatie over deze code op de website van de Nationale Raad Zwemveiligheid.